naleśniki nadziewane makrelą, jajkiem i szczypiorkiem

jeszcze nie próbowałeś takich pysznych naleśników!
toffiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 37 % 14 g
węglowodany 34 % 13 g
216 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
oddziel makrelę od kości, usmaż połówki, a następnie podziel łopatką na małe kawałki, smaż trochę, spuść tłuszcz.
dodaj jajka na twardo rozgniecione widelcem, posiekaną zieloną cebulę i masło. Nadziewaj naleśniki. Danie jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy