naleśniki nadziewane jajkiem makreli i szczypiorkiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
oddziel makrelę od kości, usmaż połówki, a następnie podziel łopatką na małe kawałki, smaż trochę, spuść tłuszcz.
dodaj jajka na twardo rozgniecione widelcem, posiekaną zieloną cebulę i masło. Nadziewaj naleśniki. Danie jest gotowe.
dodaj jajka na twardo rozgniecione widelcem, posiekaną zieloną cebulę i masło. Nadziewaj naleśniki. Danie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g