gulasz z kiełbasy

Szybki i pyszny gulasz na lunch lub kolację! Gulasz nie jest szybki z mięsem,ale tutaj z kiełbasą jest szybki i prosty.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 43 % 12 g
węglowodany 14 % 4 g
278 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, pokrój cebulę na pół pierścienia, trzy marchewki na grubej tarce, pokrój pomidora na plasterki, dodaj koncentrat pomidorowy. Smażyć przez 15 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól, pieprz, przyprawy, liść laurowy. Mieszać. Smażyć przez 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj kiełbasę pokrojoną w paski. Mieszać. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy