gulasz z kiełbasy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, pokrój cebulę na pół pierścienia, trzy marchewki na grubej tarce, pokrój pomidora na plasterki, dodaj koncentrat pomidorowy. Smażyć przez 15 minut.
Krok 2:
Dodaj sól, pieprz, przyprawy, liść laurowy. Mieszać. Smażyć przez 5 minut.
Krok 3:
Dodaj kiełbasę pokrojoną w paski. Mieszać. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 4:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g