skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Wziąłem ostrą paprykę suszoną z moich zapasów. Jeśli weźmiesz świeży, pokrój go na kawałki.
Krok 2:
Spuść solankę z paproci, spłucz, napełnij zimną wodą. Moczyć przez 12 godzin, okresowo zmieniając wodę. Następnie zalej wrzącą wodą i pozostaw na godzinę. Następnie odłóż na sito.
Krok 3:
Posiekaj cebulę w półpierścienie. Na dużej patelni rozgrzej olej, włóż cebulę i smaż przez pięć minut, aż będzie brązowawa.
Krok 4:
Pokrój łodygi paproci na dwie części.
Krok 5:
Wyślij na patelnię do cebuli, delikatnie wymieszaj, przykryj pokrywką. Zmniejszamy ogień. Gotuj przez pięć minut.
Krok 6:
Następnie wlej sos sojowy, dodaj pieprz, wymieszaj, przykryj pokrywką. Gotuj przez dziesięć minut.
Krok 7:
Następnie w razie potrzeby dodaj sól (w zależności od zasolenia sosu sojowego), włóż posiekany czosnek, wymieszaj po raz ostatni, zamknij pokrywkę i wyłącz ogień. Odstaw na kolejne siedem do ośmiu minut.
Krok 8:
Gotową sałatkę przenosimy do dużej salaterki, lizamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki! Trzy godziny, a najlepiej na noc. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Paproć - 34 kcal/100g