bułka z puzaniny gotowana

bułka z brzuchem to prawdziwe jedzenie dla mężczyzn: obfite, z czosnkiem! Bułka z puzaniny ( podcherevka) to bardzo smaczny i bardzo satysfakcjonujący produkt. Jego główną zaletą i różnicą w stosunku do kiełbas przemysłowych i produktów mięsnych jest brak konserwantów i innych dodatków (sól dla smaku).
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 91 % 30 g
węglowodany 0 % 0 g
282 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj podchorążek (brzuch), sól, czosnek i kilka gałązek świeżego lub chudego tymianku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze zetrzyj mięso 1 łyżką soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij czosnek za pomocą wyciskarki do czosnku i dobrze przetrzyj wnętrze czosnkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zwinąć podkolanówkę rolką i pociągnąć sznurkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagotuj wodę, dopraw resztą soli, włóż bułkę do garnka i dodaj tymianek. Gotuj po ugotowaniu na bardzo wolnym ogniu przez półtorej godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Schłodzić gotową rolkę, umieścić pod prasą, aż całkowicie ostygnie. Usuń sznurek. Cienko pokrój rolkę i użyj do kanapek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Podchorążych wieprzowy - 630   kcal/100g

Podobne przepisy