gotowana kukurydza z masłem

Ciesz się delikatną gorącą kukurydzą z masłem! Smakowity
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 59 % 20 g
187 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oczyść kolby z liści i "anten".

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij zimną wodą i umieść na kuchence.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Gotuj przez 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij kukurydzę i rozłóż na talerzu, posyp jeszcze gorące kolby solą i posmaruj masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy