skład / składniki
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę i grzyby, a następnie smaż z olejem roślinnym do miękkości. Jajko kurze gotujemy na twardo. Obierz ze skorupy i posiekaj niezbyt drobno. W misce wymieszaj smażone grzyby z cebulą, posiekane jajko, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Posyp solą i pieprzem, a następnie dobrze wymieszaj. Chleb oczyszczony z Skórki moczymy w mleku i po ściśnięciu dodajemy do mielonego kurczaka. Wmieszaj również ubite jajka do mięsa mielonego, posyp pieprzem i solą, dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Mięso mielone z kurczaka dzielimy na ciasta, na środku każdego kładziemy nadzienie i przyklejamy. Zrazy obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na umiarkowanym ogniu do miękkości. Zrazy z kurczaka z grzybami są gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g