placki ziemniaczane z mięsem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od wcierania obranych surowych ziemniaków na drobnej tarce, dodawania do nich mąki, jajka, soli, dobrego wymieszania wszystkiego.
następnie osobno drobno posiekaj mięso i cebulę, dodaj do niej przyprawy, ponownie wymieszaj.
teraz na rozgrzanej patelni z olejem kładziemy gotową mieszankę ziemniaczaną łyżką stołową, kładziemy masę mięsną na środku każdego ciasta i ponownie kładziemy mieszankę ziemniaczaną na wierzchu. W ten sposób smażymy wszystkie placki ziemniaczane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g