skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od umycia gulaszu, wysuszenia i smażenia przez kilka minut na oleju roślinnym na patelni. Następnie dopraw adżiką, papryką i solą według własnych upodobań. Następnie dodaj trochę wody lub bulionu z kurczaka, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 12-15 minut. Teraz obierz czosnek i promień, drobno posiekaj. Paprykę kroimy na pół, usuwamy ogony i nasiona, kroimy w drobną kostkę. Teraz podajemy przygotowaną cebulę i czosnek w oleju, dodajemy pieprz i smażymy, mieszając. Następnie wlewamy około szklanki wody, doprowadzamy masę do wrzenia, po czym dodajemy pomidora i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Teraz łączymy gulasz z indyka z warzywami i gotujemy na małym ogniu z przykrytą pokrywką przez około 20 minut. Następnie dodaj śmietanę i gotuj przez około 2-3 minuty. Gulasz z indyka jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g