różowy łosoś w cieście piwnym

ciekawy pomysł na gotowanie ryb o niepowtarzalnym smaku. Często kupuję różowego łososia. Po pierwsze, jest niedrogi, a po drugie, można z niego przygotować różnorodne potrawy. Ulubionym daniem mojego męża z tej ryby jest różowy łosoś w cieście. Powiem ci o kulinarnym przepisie na to drugie danie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 18 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 24 % 8 g
176 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieprz do smaku, sól do smaku sok z cytryny. olej słonecznikowy to marynata do ryb.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marynuj rybę przez 20-25 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oddziel żółtko od białka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj żółtko do oleju słonecznikowego, ubij białko

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj ciepłe piwo, żółtko, olej słonecznikowy, ubite białko i mąkę...

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe ciasto

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurzamy różowego łososia w Klarze

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć na patelni wysmarowanej olejem słonecznikowym

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smażyć z obu stron

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!!!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Bardzo smaczne ze świeżymi warzywami i ziołami,danie jest smaczne, obfite i łatwe.

najpierw podziel rybę na filety, pokrój na porcje. Teraz marynujemy przygotowaną rybę w soku z cytryny z solą, pieprzem i olejem roślinnym przez 20-25 minut. Podczas marynowania ryby przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, oddziel białko jaja od żółtka. Następnie wymieszaj olej roślinny z przesianą mąką. Następnie rozcieńczamy powstałą mieszaninę masła i mąki z podgrzanym piwem, mieszamy całą masę do uzyskania jednorodnej konsystencji. Teraz włóż żółtko i ubite żółtko do mieszanki, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie podpalamy patelnię z olejem i zanurzając każdy kawałek różowego łososia w cieście, smażymy go z obu stron na złoty kolor. Kiedy cała ryba jest gotowa, podajemy ją do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy