skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności
Krok 2:
Pieprz do smaku, sól do smaku sok z cytryny. olej słonecznikowy to marynata do ryb.
Krok 3:
Marynuj rybę przez 20-25 minut
Krok 4:
Oddziel żółtko od białka
Krok 5:
Dodaj żółtko do oleju słonecznikowego, ubij białko
Krok 6:
Wymieszaj ciepłe piwo, żółtko, olej słonecznikowy, ubite białko i mąkę...
Krok 7:
Gotowe ciasto
Krok 8:
Zanurzamy różowego łososia w Klarze
Krok 9:
Smażyć na patelni wysmarowanej olejem słonecznikowym
Krok 10:
Smażyć z obu stron
Krok 11:
Smacznego!!!
Krok 12:
Bardzo smaczne ze świeżymi warzywami i ziołami,danie jest smaczne, obfite i łatwe.
najpierw podziel rybę na filety, pokrój na porcje. Teraz marynujemy przygotowaną rybę w soku z cytryny z solą, pieprzem i olejem roślinnym przez 20-25 minut. Podczas marynowania ryby przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, oddziel białko jaja od żółtka. Następnie wymieszaj olej roślinny z przesianą mąką. Następnie rozcieńczamy powstałą mieszaninę masła i mąki z podgrzanym piwem, mieszamy całą masę do uzyskania jednorodnej konsystencji. Teraz włóż żółtko i ubite żółtko do mieszanki, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie podpalamy patelnię z olejem i zanurzając każdy kawałek różowego łososia w cieście, smażymy go z obu stron na złoty kolor. Kiedy cała ryba jest gotowa, podajemy ją do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g