skład / składniki
gotowanie krok po kroku
niewiele osób wie, że z dyni można przygotować nie tylko pyszną owsiankę lub deser, ale także doskonały dodatek do jedzenia, takiego jak smażone mięso lub drób, kotlety mięsne. Dekoruję dynię głównie jesienią, kiedy w domu jest dynia przywieziona z naszego domku. Dla tych, którzy są zainteresowani tym przepisem kulinarnym, mówię o nim.
zaczynamy od oczyszczenia dyni, usunięcia nasion i pokrojenia w cienkie plasterki. Teraz smażymy kawałki boczku bez oleju na patelni po obu stronach. Następnie usuń boczek i pozostaw do ostygnięcia. Na patelni po boczku powstał tłuszcz, na którym dusimy przez 10 minut przygotowaną dynię i cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Po tym czasie dodaj do patelni koperek, sól i pieprz do smaku, śmietanę, wszystko wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie układamy gotowy dodatek na talerzach i posypujemy wszystkie porcje drobno posiekanym boczkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g