Udekoruj dynię

wspaniały sposób na urozmaicenie menu. Bezkonkurencyjnie pyszne!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
72 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

niewiele osób wie, że z dyni można przygotować nie tylko pyszną owsiankę lub deser, ale także doskonały dodatek do jedzenia, takiego jak smażone mięso lub drób, kotlety mięsne. Dekoruję dynię głównie jesienią, kiedy w domu jest dynia przywieziona z naszego domku. Dla tych, którzy są zainteresowani tym przepisem kulinarnym, mówię o nim.

zaczynamy od oczyszczenia dyni, usunięcia nasion i pokrojenia w cienkie plasterki. Teraz smażymy kawałki boczku bez oleju na patelni po obu stronach. Następnie usuń boczek i pozostaw do ostygnięcia. Na patelni po boczku powstał tłuszcz, na którym dusimy przez 10 minut przygotowaną dynię i cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Po tym czasie dodaj do patelni koperek, sól i pieprz do smaku, śmietanę, wszystko wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie układamy gotowy dodatek na talerzach i posypujemy wszystkie porcje drobno posiekanym boczkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy