skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować naleśniki z wątrobą zgodnie z tym przepisem kulinarnym, robimy ciasto na naleśniki. Aby to zrobić, ubijamy jajka, dodajemy mleko, cukier i sól. Wszystko to dokładnie ubij.
następnie przesiej mąkę do mieszanki mleka i wymieszaj ciasto, powinno być jak gęsta śmietana. Następnie pieczemy naleśniki, smarując patelnię olejem roślinnym co dwa lub trzy naleśniki. Przykryj gotowe naleśniki serwetką i przejdź do nadzienia.
wątroba jest myta i oczyszczana z filmów. Wlej olej roślinny na patelnię i usmaż wątrobę pokrojoną na kawałki. Następnie przepuszczamy gotową wątrobę przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę i kapustę, spłucz i drobno posiekaj.
następnie w innym naczyniu smażymy posiekaną drobno cebulę i kapustę. Po tym, jak trochę usmażą pieprz i Posol je do smaku. Następnie dodaj wątrobę i wszystko wymieszaj.
naleśniki z kolei wypełniamy nadzieniem i zwijamy w koperty. Wspaniały posiłek na śniadanie lub podwieczorek-naleśniki z wątróbką-gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g