naleśniki na mleku z wątróbką wieprzową i kapustą

Jak babcia! Prosty przepis na pyszne naleśniki! Proste, ale pyszne naleśniki z wątróbką.
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 45 % 14 g
170 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

aby przygotować naleśniki z wątrobą zgodnie z tym przepisem kulinarnym, robimy ciasto na naleśniki. Aby to zrobić, ubijamy jajka, dodajemy mleko, cukier i sól. Wszystko to dokładnie ubij.
następnie przesiej mąkę do mieszanki mleka i wymieszaj ciasto, powinno być jak gęsta śmietana. Następnie pieczemy naleśniki, smarując patelnię olejem roślinnym co dwa lub trzy naleśniki. Przykryj gotowe naleśniki serwetką i przejdź do nadzienia.
wątroba jest myta i oczyszczana z filmów. Wlej olej roślinny na patelnię i usmaż wątrobę pokrojoną na kawałki. Następnie przepuszczamy gotową wątrobę przez maszynę do mięsa. Obierz cebulę i kapustę, spłucz i drobno posiekaj. 
następnie w innym naczyniu smażymy posiekaną drobno cebulę i kapustę. Po tym, jak trochę usmażą pieprz i Posol je do smaku. Następnie dodaj wątrobę i wszystko wymieszaj. 
naleśniki z kolei wypełniamy nadzieniem i zwijamy w koperty. Wspaniały posiłek na śniadanie lub podwieczorek-naleśniki z wątróbką-gotowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy