skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź to warzywo, najlepiej tego samego rozmiaru. Kroimy w formie języczków, oczywiście można również w pierścienie, które lubią, solimy i dajemy czas, aby wyszła gorycz. To około godziny lub półtorej. Smażyć jak zwykle na oleju słonecznikowym. Powinieneś już mieć gotową mieszankę, którą posmarujemy każdym bakłażanem. Przełóż orzechy przez maszynę do mięsa. Włóż do miski. Tutaj drobno posiekaj kolendrę i pietruszkę, dodaj ocet. Biorę wino, możesz jabłko. Sól, pieprz i wyciśnij czosnek. Gdy zakładki są jeszcze gorące, połóż nadzienie na wierzchu i złóż na pół. Przenieś każdą kulkę z cebulą pokrojoną w pierścienie. Ostudzić i trochę namoczyć. To wszystko, teraz możesz spokojnie podać do stołu. Takie bakłażany z orzechami mogą być zarówno osobną przekąską, jak i nadają się do każdego przystawki. Na wierzchu zawsze dekoruję zielenią i ziarnami granatu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g