kotlety rybne z dorsza

Prosty przepis na delikatne kotlety dla najbardziej ukochanych! Domowe docenią!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 28 % 8 g
162 kcal
IG: 29 / 29 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

kotlety z dorsza są uważane za jedną z popularnych potraw nie tylko w Rosji, ale także za granicą. Przygotowanie tego dania będzie wymagało czasu i chęci. W tym artykule sugerujemy zapoznanie się z przepisem kulinarnym na przygotowanie tego pysznego jedzenia. Przystąpić.
najpierw potrzebujesz 1 kg Północnej tuszy, którą należy obrać ze skóry. Przełóż filet rybny przez maszynę do mięsa, lekko namocz biały chleb bez skórki w mleku, wyciśnij i pomiń razem z mięsem rybnym. Tam umieścimy jedną małą surową cebulę i dwie duże, smażone razem w mieszance słonecznika i masła. Następnie musisz ubić dwa jajka i dodać je do mięsa mielonego. Sól, pieprz do smaku. Pozostaw je w lodówce na godzinę. Przed smażeniem włóż kawałki masła z zamrażarki do kotletów. Zwiń bułkę tartą.
aby przygotować sos, dodaj korniszony do majonezu prowansalskiego (wymieszaj ostry keczup z majonezem, dodaj łyżeczkę koniaku i drobno posiekany koperek).
jedzenie jest gotowe do spożycia! Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Korniszony - 28   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy