skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jeśli wkrótce ostatnio modne stało się uprawianie wszelkiego rodzaju grzybów w domu (na przykład boczniaka), Chcę zaoferować wspaniały świąteczny przepis kulinarny z grzybów. W tej sałatce szynka ser pomidory są krojone w kostkę lub tarte na tarce – w zależności od tego, jak twoje jedzenie zostanie ostatecznie udekorowane. Na przykład możesz ułożyć sałatkę w obranych pomidorach, a następnie zetrzeć wszystkie składniki. Jeśli chcesz podać sałatkę w salaterce, lepiej zamienić wszystko w kostki, w tym pomidory.
Nie wiem jak wy, ale przyzwyczaiłem się do lekkiego ugotowania wszystkich grzybów przed gotowaniem. Przepis tego nie mówi, ale postanowiłem przypomnieć na wszelki wypadek. Następnie grzyby należy dokładnie posiekać i smażyć w oleju roślinnym, aż będą całkowicie ugotowane, ostudzić. Miękki ser należy pokroić w kostkę w taki sam sposób, jak szynkę. Teraz połącz wszystko razem: grzyby, ser i szynkę, podaj tutaj czosnek przez zgniatacz. Dobrze wszystko wymieszaj. Pomidory pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Sól, dopraw majonezem i włóż do salaterki (możesz pięknie ułożyć liście sałaty, a po bokach udekorować plasterkami pomidorów).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g