placki z serem na kwaśnym mleku

niesamowicie pyszne niesłodzone placki! Polizasz palce! Kwaśne mleko można bezpiecznie dodać do naleśników. Jeśli gotujesz na nim, drożdże nigdy nie będą potrzebne. Naleśniki na kwaśnym mleku z serem przepis nie jest znajomy dla mojego gustu. Przez długi czas nie odważyłem się go wziąć i ugotować. Po zrobieniu jednego Nudnego szarego dnia małego stosu takich naleśników, spróbowałem ich, a jednocześnie poczęstowałem bliskich. Mogę śmiało powiedzieć-na kwaśnym mleku wychodzą bardzo źle.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 32 % 13 g
węglowodany 44 % 18 g
238 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

najszybszy posiłek, jaki możesz ugotować, to oczywiście placki na kwaśnym mleku. Będą pasować jak rano. i na wieczór. A najciekawsze jest to, że nie spotkałem jeszcze kogoś, kto by ich nie kochał.

 najważniejsze jest to, czego potrzebujesz, aby się okazało, dobra patelnia, mąka, śmietana lub kefir i oczywiście dobry nastrój. Zwykle wszyscy gotują słodkie naleśniki, a ja napiszę bardzo smaczny przepis na słone z serem. Tutaj spróbuj i oceń. Gotuję na kwaśnym mleku. Aby to zrobić, kupuję domowe mleko na rynku. Daję, aby stał w ciepłym miejscu przez dwa lub trzy dni. Oto śmietana, która tworzy się na wierzchu, nie usuwam jej.Potrząsam słoikiem i biorę określoną ilość. Ubijam jajka w pianę, dodaję sól, olej, wszystko mieszam i w małych porcjach wlewam mąkę. Wszystko, co napisałem w składzie, jest w przybliżeniu, rozumiesz. Jeden na przykład lubi grubsze, więc ciasto powinno być grubsze. A kto jest cieńszy, a następnie odpowiednio bardziej płynny. Rozgrzej patelnię. Połóż łyżkę mieszanki, na środku kawałek sera, gdy się upiecze, Odwróć. Podawaj placki z serem z kwaśną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Kwaśne mleko - 60   kcal/100g

Podobne przepisy