naleśniki z bananami i orzechami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj mąkę pszenną, cukier granulowany i proszek do pieczenia. Ubij kefir z jajkami kurzymi i roztopionym masłem za pomocą miksera. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i dobrze zagniataj ciasto. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Rozłóż naleśniki łyżką na patelni i smaż z obu stron na średnim ogniu, aż będą złote. Banany obieramy i kroimy w plasterki, a orzechy suszymy na patelni bez oleju. Na talerzach układamy naleśniki w stos, układając banany i orzechy. Podawaj naleśniki z bananami i orzechami, polewając syropem klonowym. Piękne i niesamowicie smaczne! Ukrytego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Orzechy pekan - 687 kcal/100g
- Pekan - 691 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g