skład / składniki
gotowanie krok po kroku
mój mąż bardzo lubi różne naleśniki i naleśniki. Zwykłe przepisy kulinarne są dość nudne, dlatego ostatnio gotuję to jedzenie trochę inaczej. A teraz podzielę się przepisem na naleśniki z jabłkami. Na początek bierzemy jabłka, dokładnie je myjemy. Teraz obieramy owoce i kroimy na małe plasterki, usuwając rdzeń z pestkami. Wyciśnij świeży sok z cytryny i posyp nim pokrojone jabłka. Teraz bierzemy jajko, śmietanę i cukier puder i dokładnie mieszamy te składniki. Następnie dodaj jabłka do powstałej masy. Następnie stopniowo wlej przesianą mąkę do naszej masy i ponownie dokładnie wymieszaj. Po przygotowaniu ciasta z owocami zaczynamy piec naleśniki. Aby to zrobić, umieść patelnię na średnim ogniu, wlej do niej olej roślinny, wlej kilka naleśników na patelnię łyżką stołową i piecz z obu stron przez 2 minuty. Gotowe naleśniki układamy na dużym naczyniu i podajemy na gorąco do stołu, do herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g