naleśniki z jabłek na śmietanie

najdelikatniejszy smak, a aromat po prostu & quot; brak słów & quot;.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 48 % 15 g
191 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

mój mąż bardzo lubi różne naleśniki i naleśniki. Zwykłe przepisy kulinarne są dość nudne, dlatego ostatnio gotuję to jedzenie trochę inaczej. A teraz podzielę się przepisem na naleśniki z jabłkami. Na początek bierzemy jabłka, dokładnie je myjemy. Teraz obieramy owoce i kroimy na małe plasterki, usuwając rdzeń z pestkami. Wyciśnij świeży sok z cytryny i posyp nim pokrojone jabłka. Teraz bierzemy jajko, śmietanę i cukier puder i dokładnie mieszamy te składniki. Następnie dodaj jabłka do powstałej masy. Następnie stopniowo wlej przesianą mąkę do naszej masy i ponownie dokładnie wymieszaj. Po przygotowaniu ciasta z owocami zaczynamy piec naleśniki. Aby to zrobić, umieść patelnię na średnim ogniu, wlej do niej olej roślinny, wlej kilka naleśników na patelnię łyżką stołową i piecz z obu stron przez 2 minuty. Gotowe naleśniki układamy na dużym naczyniu i podajemy na gorąco do stołu, do herbaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy