skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pokrój białą kapustę na kwadraty o wymiarach 2 na 2 cm, obierz umytą marchewkę i posiekaj w paski. Wymieszaj kapustę i marchewkę, sól. Pozostaw tę mieszaninę na 20 minut, aż kapusta da sok. Po upływie czasu lekko wyciśnij kapustę z marchewką i włóż do salaterki, dodając ocet i granulowany cukier do smaku. Robimy zagłębienie w mieszance kapusty i marchwi i wlewamy tam czarną i czerwoną paprykę, mielony korindr, posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę.
osobno posiekaj cebulę w paski i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor. Następnie włóż smażoną cebulę wraz z olejem do lejka z kapusty i dokładnie wymieszaj sałatkę. Sałatkę wysyłamy do lodówki na kilka godzin. Koreańska sałatka z jarmużu jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g