Sałatka z jarmużu po koreańsku

Urocza przekąska o pikantnym smaku na pewno ci się spodoba! Nauczyłem się kulinarnego przepisu na tę sałatkę od mojej koleżanki z Instytutu - fanki kuchni koreańskiej. Koreańska sałatka coleslaw to pikantny, ale bardzo smaczny posiłek. Kalorie w takiej sałatce są niskie, więc ci, którzy podążają za swoją sylwetką, będą ją smakować.
mirosiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

pokrój białą kapustę na kwadraty o wymiarach 2 na 2 cm, obierz umytą marchewkę i posiekaj w paski. Wymieszaj kapustę i marchewkę, sól. Pozostaw tę mieszaninę na 20 minut, aż kapusta da sok. Po upływie czasu lekko wyciśnij kapustę z marchewką i włóż do salaterki, dodając ocet i granulowany cukier do smaku. Robimy zagłębienie w mieszance kapusty i marchwi i wlewamy tam czarną i czerwoną paprykę, mielony korindr, posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę.

osobno posiekaj cebulę w paski i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor. Następnie włóż smażoną cebulę wraz z olejem do lejka z kapusty i dokładnie wymieszaj sałatkę. Sałatkę wysyłamy do lodówki na kilka godzin. Koreańska sałatka z jarmużu jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy