skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy od tego, że myjemy wątrobę, kroimy ją na średnie kawałki (nie Duże).
Krok 3:
Następnie drobno posiekaj cebulę
Krok 4:
I smaż na oleju na patelni przez kilka minut.
Krok 5:
Podczas gotowania cebuli zwiń wątrobę w mące
Krok 6:
I umieść na patelni z cebulą,
Krok 7:
Smażyć przez 10 minut.
Krok 8:
Po tym czasie wyjmujemy wątrobę, wlewamy łyżkę mąki na patelnię, wlewamy śmietanę i sok pomidorowy, wkładamy sól i drobno posiekany czosnek, pieprzymy do smaku, zalewamy suchym białym winem i stawiamy na średnim ogniu.
Krok 9:
Doprowadzamy całą tę masę do wrzenia, nie zapomnij okresowo mieszać.
Krok 10:
Gulasz z wieprzowiny, kurczaka, wołowiny, krótszy niż jakakolwiek wątroba, aż będzie w pełni ugotowany.
Krok 11:
Gdy gulasz z wątroby jest gotowy, wyłącz ogień, połóż nasze danie mięsne na talerzach z takim dodatkiem, jaki chcesz. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g