gulasz wątróbkowy wieprzowy

przepis na pyszny i niezwykły gulasz z pikantną nutą. Lubię prostotę i szybkość gotowanie zwłaszcza jeśli gulasz jest zrobiony z wątroby kurczaka lub innego ptaka, takiego jak indyk. Nie mogę powiedzieć, że bardzo lubię takie jedzenie jak wątroba, ale okresowo gotuję je dla siebie i mojej rodziny. Dzielę się kulinarnym przepisem na gulasz z wątroby wieprzowej, może to być również gulasz z wątroby wołowej i gulasz z wątroby kurczaka.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 9 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 33 % 9 g
144 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od tego, że myjemy wątrobę, kroimy ją na średnie kawałki (nie Duże).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie drobno posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I smaż na oleju na patelni przez kilka minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas gotowania cebuli zwiń wątrobę w mące

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I umieść na patelni z cebulą,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć przez 10 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po tym czasie wyjmujemy wątrobę, wlewamy łyżkę mąki na patelnię, wlewamy śmietanę i sok pomidorowy, wkładamy sól i drobno posiekany czosnek, pieprzymy do smaku, zalewamy suchym białym winem i stawiamy na średnim ogniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Doprowadzamy całą tę masę do wrzenia, nie zapomnij okresowo mieszać.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gulasz z wieprzowiny, kurczaka, wołowiny, krótszy niż jakakolwiek wątroba, aż będzie w pełni ugotowany.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gdy gulasz z wątroby jest gotowy, wyłącz ogień, połóż nasze danie mięsne na talerzach z takim dodatkiem, jaki chcesz. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy