skład / składniki
metoda gotowania
pokrój mięso i smalec w bardzo małe kostki.
ubij jajka, dodaj sól, zmiażdżone ziarna pieprzu, zmiażdżony czosnek, wszystkie przyprawy. Dodaj tutaj skrobię w częściach, aby nie było grudek.
wymieszaj mięso, smalec, ubite jajka na gładką masę.
weź kawałek folii i rozłóż na nim mięso mielone, tworząc kiełbasę. Następnie owinąć & nbsp;folią jak cukierki, dobrze zamykając krawędzie. Kontynuuj w ten sposób, aż całe mięso mielone zostanie użyte.
teraz Rozgrzej piekarnik do 180C i piecz kiełbaski na blasze do pieczenia przez około godzinę, upewniając się, że nie wypłynie z nich sok.
kiedy & nbsp; domowa kiełbasa bez jelit jest gotowa, po prostu połóż ją na talerzu i podawaj z dowolnym dodatkiem lub po prostu. Kiełbasę można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g