domowa kiełbasa bez jelit

bardzo soczysty i delikatny, a co najważniejsze naturalny! Produkcja kiełbasy nie zawsze jest przeznaczeniem specjalnych fabryk. Przepis kulinarny na jego przygotowanie jest dość prosty, choć zajmuje trochę czasu. Będziesz także potrzebować folii
TanialAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 17 g
tłuszcze 50 % 19 g
węglowodany 5 % 2 g
245 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

pokrój mięso i smalec w bardzo małe kostki.
ubij jajka, dodaj sól, zmiażdżone ziarna pieprzu, zmiażdżony czosnek, wszystkie przyprawy. Dodaj tutaj skrobię w częściach, aby nie było grudek.
wymieszaj mięso, smalec, ubite jajka na gładką masę.
weź kawałek folii i rozłóż na nim mięso mielone, tworząc kiełbasę. Następnie owinąć & nbsp;folią jak cukierki, dobrze zamykając krawędzie. Kontynuuj w ten sposób, aż całe mięso mielone zostanie użyte.
teraz Rozgrzej piekarnik do 180C i piecz kiełbaski na blasze do pieczenia przez około godzinę, upewniając się, że nie wypłynie z nich sok.
kiedy & nbsp; domowa kiełbasa bez jelit jest gotowa, po prostu połóż ją na talerzu i podawaj z dowolnym dodatkiem lub po prostu. Kiełbasę można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy