wieprzowina w piekarniku z dzikim czosnkiem

Chcesz mięsa? Proszę! Przepis jest prosty, ale mięso okaże się piątką. Rodzice mojego męża mają własne gospodarstwo. Niedawno, na urodziny teściowej, zabili prosiaka i przekazali nam ćwierć tuszy. Pierwszym daniem, które postanowiłem ugotować z uzyskanej wieprzowiny, była pieczona wieprzowina w piekarniku. Uwielbiam to jedzenie, a teraz opowiem ci o tym kulinarnym przepisie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
223 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy więc od wzięcia miazgi i dokładnego umycia. Następnie bierzemy marchewki, obieramy je i kroimy w długie, niezbyt małe paski (kostki). Następnie umyj strzały dzikiego czosnku i pokrój na kawałki o długości kilku centymetrów. Następnie spiegujemy przygotowany kawałek mięsa ostrym cienkim nożem i wprowadzamy Czosnek niedźwiedzi i marchewkę do powstałego nakłucia. Następnie pocieramy kawałek mięsa solą i pieprzem według własnych upodobań. Następnie kładziemy mięso na pokrytej olejem blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 50-60 minut. Możesz wytrzymać mięso trochę dłużej, aby kawałek prawdopodobnie został całkowicie upieczony. Pod koniec gotowania wyjmujemy mięso, kroimy na porcje i podajemy do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy