skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc od wzięcia miazgi i dokładnego umycia. Następnie bierzemy marchewki, obieramy je i kroimy w długie, niezbyt małe paski (kostki). Następnie umyj strzały dzikiego czosnku i pokrój na kawałki o długości kilku centymetrów. Następnie spiegujemy przygotowany kawałek mięsa ostrym cienkim nożem i wprowadzamy Czosnek niedźwiedzi i marchewkę do powstałego nakłucia. Następnie pocieramy kawałek mięsa solą i pieprzem według własnych upodobań. Następnie kładziemy mięso na pokrytej olejem blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 50-60 minut. Możesz wytrzymać mięso trochę dłużej, aby kawałek prawdopodobnie został całkowicie upieczony. Pod koniec gotowania wyjmujemy mięso, kroimy na porcje i podajemy do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g