sznycel wieprzowy Duński na patelni

soczysty sznycel po duńsku świetnie komponuje się z każdym dodatkiem!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 16 g
tłuszcze 54 % 22 g
węglowodany 7 % 3 g
267 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

Przedstawiam wam kulinarny przepis na tradycyjne dania duńskie-sznycel po duńsku. To wspaniałe drugie danie, do którego pasuje każda przystawka. Ten przepis nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Do przygotowania sznycla zaleca się użycie duńskiego sera – "Gavarti".
najpierw musisz pokroić mięso na cztery duże porcje i ostrożnie pokonać te kawałki. Następnie potrzyj kotlety szczyptą soli i zmielonym czarnym pieprzem. Potrzebujemy również jajek na twardo. Jajka ugotować, schłodzić i obrać i pokroić w kółka.
następnie pokrój ser w cienkie plasterki i połóż go na sznyclu. Na wierzchu sera kładziemy kółka jajeczne. Posiekaj natkę pietruszki i posiej nią sznycle. Zawiń krawędzie mięsa, aby zrobić rolkę i przymocuj ją wykałaczkami. Teraz zwiń każdą rolkę w mące.
na dużej patelni włóż masło, podgrzej je i włóż tam sznycle. Smażyć każdy ze wszystkich stron. Gdy sznycle będą gotowe, przenieś je na talerz, a na tłuszczu pozostałym na patelni możesz usmażyć pozostałe warzywa. Udekoruj sznycle tym tostem. Danie jest gotowe i można je podawać na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy