kiełbaski z serem i boczkiem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
a ze zwykłych kiełbasek możesz ugotować niezwykłe drugie danie. Wystarczy odrobina wyobraźni i wysiłku. Uwielbiam gotować kiełbaski z serem, których przepis znalazłem w polskojęzycznym Internecie. Ale, jak wiadomo, Polacy są wielkimi miłośnikami kiełbasek, kiełbas i różnych pysznych wędzonych wędlin. Wypróbuj ten prosty przepis kulinarny i zaskocz swoją rodzinę niezwykłym, ale pozornie znanym daniem! Kiełbasy nadziewane serem i boczkiem będą świetnie wyglądać na świątecznym stole! Na jedną porcję musimy wziąć 2 kiełbaski, zdjąć z nich skorupkę i wykonać nacięcia wzdłuż każdej kiełbasy, cofając się o około 1,5-2 cm od krawędzi (aby później podczas gotowania ser nie wyciekł!). Teraz weź kawałek twardego sera i pokrój go na dwa plasterki, które byłyby nieco mniejsze niż nacięcia w kiełbasach. Plastry sera wkładamy do kiełbasek. Aby ser nie wypłynął, gdy rozpuści się w piekarniku, musisz "zawinąć" każdą kiełbasę w wędzoną wieprzowinę. Aby to zrobić, mostek należy pokroić w bardzo cienkie, długie plasterki i owinąć nimi kiełbaski w spiralę. Piec w piekarniku, aż mostek się zrumieni! Możesz podawać z fasolą lub groszkiem do dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g