kiełbaski z serem i boczkiem

trzy składniki, trochę czasu i niepowtarzalny smak w ustach!
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 62 % 24 g
węglowodany 3 % 1 g
282 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
a ze zwykłych kiełbasek możesz ugotować niezwykłe drugie danie. Wystarczy odrobina wyobraźni i wysiłku. Uwielbiam gotować kiełbaski z serem, których przepis znalazłem w polskojęzycznym Internecie. Ale, jak wiadomo, Polacy są wielkimi miłośnikami kiełbasek, kiełbas i różnych pysznych wędzonych wędlin. Wypróbuj ten prosty przepis kulinarny i zaskocz swoją rodzinę niezwykłym, ale pozornie znanym daniem! Kiełbasy nadziewane serem i boczkiem będą świetnie wyglądać na świątecznym stole! Na jedną porcję musimy wziąć 2 kiełbaski, zdjąć z nich skorupkę i wykonać nacięcia wzdłuż każdej kiełbasy, cofając się o około 1,5-2 cm od krawędzi (aby później podczas gotowania ser nie wyciekł!). Teraz weź kawałek twardego sera i pokrój go na dwa plasterki, które byłyby nieco mniejsze niż nacięcia w kiełbasach. Plastry sera wkładamy do kiełbasek. Aby ser nie wypłynął, gdy rozpuści się w piekarniku, musisz "zawinąć" każdą kiełbasę w wędzoną wieprzowinę. Aby to zrobić, mostek należy pokroić w bardzo cienkie, długie plasterki i owinąć nimi kiełbaski w spiralę. Piec w piekarniku, aż mostek się zrumieni! Możesz podawać z fasolą lub groszkiem do dekoracji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy