tosty z grzybami

doskonałe tosty z serem i pieczarkami!
angelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 8 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 32 % 6 g
104 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

przygotujemy niezwykle aromatyczne tosty z grzybami i serem według słynnego przepisu kulinarnego Michaela Smitta. Jeśli jesteś przyzwyczajony do gęstego śniadania, takie tosty będą w sam raz. Cienko kroimy umyte pieczarki. Na rozgrzanej patelni dobrze usmażyć grzyby. W tosterze opiekamy cztery kromki chleba. Smażone grzyby sól i pieprz do smaku. Bardzo drobno posiekaj świeżą, umytą natkę pietruszki i wymieszaj ze smażonymi grzybami. Rozłóż 4 kromki tostowego chleba na talerzu, udekoruj plasterkami zielonej cebuli i plasterkami świeżego pomidora. Rozłóż smażone grzyby na opiekanych kawałkach chleba. Na wierzchu grzybów układamy wędzony ser starty na drobnej tarce. Na środku talerza umieść kółka słodkiej czerwonej papryki. Nasze tosty podajemy na ciepło z filiżanką aromatycznej zielonej herbaty z cytryną. Jest to przepis z kuchni węgierskiej preferowany przez wiele kobiet, które dbają o swoją sylwetkę. Tosty z grzybami można również przygotować na lekki obiad, jeśli wolisz niskokaloryczny posiłek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Ser wędzony - 270   kcal/100g

Podobne przepisy