duszona kapusta z wieprzowiną, warzywami i ziemniakami wolnowarowymi

idealne danie dla całej rodziny, zdrowe, smaczne, proste! Ziemniaki z kapustą i mięsem - powolna kuchenka pomoże przygotować danie bez oleju i niepotrzebnych kłopotów. Musimy tylko pokroić wszystko i włożyć do miski. Resztę zrobi nasza asystentka. Sałatka warzywna lub domowe pikle są idealne do Dania.
liliyaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 41 % 9 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Obierz marchewki i cebulę, umyj, pokrój w drobną kostkę, włóż do miski multicookera, wlej olej roślinny, wybierz program "SMAŻENIE" do miękkości.

2. Mięso myjemy, suszymy, kroimy na średnie kawałki, rozprowadzamy do cebuli i marchwi, nadal smażymy pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wlej trochę wody (Około 100 ml), zmień tryb na "duszenie", gotuj przez 20 minut.

3. Posiekaj kapustę, rozłóż po mięsie. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w paski. Włóż kapustę i ziemniaki do miski multvarki, wlej trochę więcej wody, mniej więcej taką samą ilość jak za pierwszym razem, gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut.

4. Obierz czosnek, drobno pokrój nożem. Pomidory myjemy, kroimy w kostkę. Moja pietruszka, posiekaj. Rozłóż czosnek i koncentrat pomidorowy na głównych składnikach, Dodaj również pomidory i pietruszkę, spróbuj soli, jeśli to konieczne, dodaj. Pozostaw Multicooker na podgrzewaniu przez 10 minut, po czym danie można podać na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy