skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz marchewki i cebulę, umyj, pokrój w drobną kostkę, włóż do miski multicookera, wlej olej roślinny, wybierz program "SMAŻENIE" do miękkości.
2. Mięso myjemy, suszymy, kroimy na średnie kawałki, rozprowadzamy do cebuli i marchwi, nadal smażymy pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem, wlej trochę wody (Około 100 ml), zmień tryb na "duszenie", gotuj przez 20 minut.
3. Posiekaj kapustę, rozłóż po mięsie. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w paski. Włóż kapustę i ziemniaki do miski multvarki, wlej trochę więcej wody, mniej więcej taką samą ilość jak za pierwszym razem, gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut.
4. Obierz czosnek, drobno pokrój nożem. Pomidory myjemy, kroimy w kostkę. Moja pietruszka, posiekaj. Rozłóż czosnek i koncentrat pomidorowy na głównych składnikach, Dodaj również pomidory i pietruszkę, spróbuj soli, jeśli to konieczne, dodaj. Pozostaw Multicooker na podgrzewaniu przez 10 minut, po czym danie można podać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g