kurczak duszony z winogronami i curry
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu. Dopraw kurczaka solą i pieprzem i smaż z obu stron na złoty kolor. Wyjmij i odłóż na bok. Na patelnię dodaj pozostały olej. Podsmaż cebulę, czosnek i curry. Wlej koniak i dobrze wymieszaj, aby się nie przypalił. Włóż mięso z kurczaka z powrotem na patelnię i dodaj śmietanę. Przykryj i zagotuj. Dodaj winogrona, makaron, ponownie zagotuj, przykryj i gotuj przez 20 minut. Dodaj musztardę i koperek. Możesz podać curry z kurczaka na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g