Krucheniki wieprzowe z grzybami

Przygotuj, a krewni na pewno poproszą o suplementy! Danie okazuje się bardzo smaczne. Krucheniki są bardzo delikatne i pachnące, doskonale komponują się z puree ziemniaczanym. Takie danie można przygotować zarówno na rodzinny obiad, jak i na świąteczny stół.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 8 % 2 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę, grzyby w plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj grzyby i smaż, aż ciecz wyparuje. Na samym końcu dodaj posiekany czosnek i zioła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mięso kroimy na kawałki o grubości 1 cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bij każdą część.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser i dodaj do grzybów. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw mięso solą i pieprzem. Jeśli ubite mięso okazało się duże, kroimy je na 2 części. Rozłóż 1 łyżeczkę na mięsie. nadzienie i zwiń w rolkę. W razie potrzeby każdą rolkę można związać nitką lub zabezpieczyć szpikulcem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Powstałe bułki smażymy na oleju roślinnym po obu stronach, aż będą chrupiące. Krucheniki wkładamy do rondla, napełniamy szklanką wody (może trochę więcej, woda powinna pokryć połowę) i dusimy na małym ogniu przez około godzinę lub do miękkości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W razie potrzeby, 10 minut przed gotowaniem, możesz dodać 150 g kwaśnej śmietany do garnka na krucheniki(wcześniej dodaj 1 łyżeczkę do śmietany. mąka, zagęści sos i nie pozwoli śmietanie zwinąć się). I dusić do miękkości. Otrzymasz bardzo smaczny sos śmietanowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy