skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ciasta francuskie z kapustą w piekarniku? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Do nadzienia drobno i dość drobno posiekaj kapustę.
Krok 3:
Aby paski kapusty nie były długie - pokrój je w poprzek po rozdrobnieniu. Umieść kapustę na dużej patelni lub kotle.
Krok 4:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i ułożyć na kapuście.
Krok 5:
Obierz i zetrzyj marchewki i połóż je na kapuście i cebuli.
Krok 6:
Wymieszaj pokrojone warzywa, dodaj olej i podpal.
Krok 7:
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Dusić, aż kapusta będzie miękka. Jeśli kapusta nie jest soczysta, stopniowo dodawaj wodę podczas duszenia. Schłodzić nadzienie.
Krok 8:
Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole i podziel na prostokąty. Na każdym z nich nałóż łyżkę kapusty.
Krok 9:
Rzuć pasztecik.
Krok 10:
Krawędzie są wygodne do szczypania widelcem. Tak robią Meksykanie, przygotowując swoje empanady(te same paszteciki, ale w Meksyku nadzienia są oczywiście nieco inne niż nasze).
Krok 11:
Ułóż placki na blasze do pieczenia, nakłuj widelcem górną warstwę ciasta i włóż do piekarnika. 180 stopni i pół godziny czasu plus minus 5 minut-i możesz dostać.
Krok 12:
Paszteciki są gotowe.
miłego!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g