ciasta francuskie z kapustą w piekarniku

szybkie paszteciki ze zdrowym nadzieniem z kapusty! I na obiad i do pracy! Placki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty przygotowują się bardzo szybko. Lub bardzo, bardzo szybko, jeśli wcześniej przygotowałeś trochę nadzienia z kapusty na przyszłość. Następnie musisz zwinąć ciasta i upiec je. A to już kwestia kilku minut.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 58 % 18 g
173 kcal
IG: 94 / 0 / 6

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ciasta francuskie z kapustą w piekarniku? Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia drobno i dość drobno posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby paski kapusty nie były długie - pokrój je w poprzek po rozdrobnieniu. Umieść kapustę na dużej patelni lub kotle.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i ułożyć na kapuście.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i zetrzyj marchewki i połóż je na kapuście i cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj pokrojone warzywa, dodaj olej i podpal.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Dusić, aż kapusta będzie miękka. Jeśli kapusta nie jest soczysta, stopniowo dodawaj wodę podczas duszenia. Schłodzić nadzienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole i podziel na prostokąty. Na każdym z nich nałóż łyżkę kapusty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rzuć pasztecik.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Krawędzie są wygodne do szczypania widelcem. Tak robią Meksykanie, przygotowując swoje empanady(te same paszteciki, ale w Meksyku nadzienia są oczywiście nieco inne niż nasze).

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż placki na blasze do pieczenia, nakłuj widelcem górną warstwę ciasta i włóż do piekarnika. 180 stopni i pół godziny czasu plus minus 5 minut-i możesz dostać.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Paszteciki są gotowe.

miłego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy