mintaj w kuchence mikrofalowej z cebulą w śmietanie

Super szybkie, smaczne i pożywne danie! Spróbuj! Mintaj w kuchence mikrofalowej z cebulą w śmietanie to jeden z tych przepisów, które mogą pomóc, gdy nie ma czasu na gotowanie, i musisz zjeść gorącą lub smaczną i satysfakcjonującą przekąskę, aby nakarmić rodzinę.
♥Solii♥+Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 12 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 12 % 2 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

taka ryba chętnie smakuje zarówno dorosłym, jak i małym domownikom. Jeśli przygotujesz wszystkie składniki z wyprzedzeniem, włóż do formy, przykryj i włóż do lodówki, wtedy pozostaje tylko umieścić przyszłe danie w kuchence mikrofalowej i włączyć żądany tryb. To naprawdę pomoże, jeśli chcesz szybko zjeść gorący domowy posiłek. I dalej biegać w interesach.

więc przede wszystkim przygotowujemy ryby. Oczywiście musisz go wcześniej rozmrozić, ale jeśli bezpośrednio się pali, możesz użyć kuchenki mikrofalowej w specjalnym trybie. Rozmrożoną rybę myjemy i kroimy na porcje. Możesz pokroić steki z mintaja lub oddzielić filet i pokroić na kilka kawałków. Zasadniczo filet z małej ryby można pozostawić nawet w całości.

Usuń łuskę z cebuli, spłucz ją pod wodą. Moje marchewki. czyścić. Po pokrojeniu cebuli na półpierścienie lub ćwiartki pierścieni. Trzy marchewki na grubej tarce. W razie potrzeby marchewki nie można używać, ograniczając się tylko do cebuli.

bierzemy naczynia odpowiednie do kuchenki mikrofalowej - wykonane ze szkła lub ceramiki. Połóż cebulę na dnie formy, marchewkę na wierzchu, a następnie rybę. Następnie wszystko solimy i posypujemy czarnym pieprzem. Aby uzyskać jaśniejszy i bardziej wyrafinowany smak, lepiej jest użyć świeżo zmielonego pieprzu.

następnie dodaj śmietanę, wymieszaj wszystko i włóż do kuchenki mikrofalowej. Gotuj rybę z maksymalną mocą przez 5 minut. Po otwarciu kuchenki mikrofalowej i sprawdzeniu ryby. Musi być całkowicie gotowa. Jest to sprawdzane przez fakt, że miąższ dobrze odchodzi od nasion, a sama ryba traci przezroczystość, zamiast tego nabiera białego koloru. Jednocześnie marchewka i cebula również powinny być gotowe i miękkie.

za każdym razem wkładamy kuchenkę mikrofalową na kilka minut i za każdym razem sprawdzamy gotowość. W sumie zajmie to około 15 minut, aby nasze danie było gotowe. Takie trudności będą konieczne tylko po raz pierwszy, a następnie w przyszłości będzie już zrozumienie, ile ryb trzeba ugotować w określonej kuchence mikrofalowej. Możliwe będzie natychmiastowe ustawienie wymaganego czasu.

podawaj gotową rybę na stole. Możesz go uzupełnić dowolnym dodatkiem lub po prostu pysznym chlebem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy