skład / składniki
metoda gotowania
taka ryba chętnie smakuje zarówno dorosłym, jak i małym domownikom. Jeśli przygotujesz wszystkie składniki z wyprzedzeniem, włóż do formy, przykryj i włóż do lodówki, wtedy pozostaje tylko umieścić przyszłe danie w kuchence mikrofalowej i włączyć żądany tryb. To naprawdę pomoże, jeśli chcesz szybko zjeść gorący domowy posiłek. I dalej biegać w interesach.
więc przede wszystkim przygotowujemy ryby. Oczywiście musisz go wcześniej rozmrozić, ale jeśli bezpośrednio się pali, możesz użyć kuchenki mikrofalowej w specjalnym trybie. Rozmrożoną rybę myjemy i kroimy na porcje. Możesz pokroić steki z mintaja lub oddzielić filet i pokroić na kilka kawałków. Zasadniczo filet z małej ryby można pozostawić nawet w całości.
Usuń łuskę z cebuli, spłucz ją pod wodą. Moje marchewki. czyścić. Po pokrojeniu cebuli na półpierścienie lub ćwiartki pierścieni. Trzy marchewki na grubej tarce. W razie potrzeby marchewki nie można używać, ograniczając się tylko do cebuli.
bierzemy naczynia odpowiednie do kuchenki mikrofalowej - wykonane ze szkła lub ceramiki. Połóż cebulę na dnie formy, marchewkę na wierzchu, a następnie rybę. Następnie wszystko solimy i posypujemy czarnym pieprzem. Aby uzyskać jaśniejszy i bardziej wyrafinowany smak, lepiej jest użyć świeżo zmielonego pieprzu.
następnie dodaj śmietanę, wymieszaj wszystko i włóż do kuchenki mikrofalowej. Gotuj rybę z maksymalną mocą przez 5 minut. Po otwarciu kuchenki mikrofalowej i sprawdzeniu ryby. Musi być całkowicie gotowa. Jest to sprawdzane przez fakt, że miąższ dobrze odchodzi od nasion, a sama ryba traci przezroczystość, zamiast tego nabiera białego koloru. Jednocześnie marchewka i cebula również powinny być gotowe i miękkie.
za każdym razem wkładamy kuchenkę mikrofalową na kilka minut i za każdym razem sprawdzamy gotowość. W sumie zajmie to około 15 minut, aby nasze danie było gotowe. Takie trudności będą konieczne tylko po raz pierwszy, a następnie w przyszłości będzie już zrozumienie, ile ryb trzeba ugotować w określonej kuchence mikrofalowej. Możliwe będzie natychmiastowe ustawienie wymaganego czasu.
podawaj gotową rybę na stole. Możesz go uzupełnić dowolnym dodatkiem lub po prostu pysznym chlebem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g