Jezerier z marchwi
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zetrzyj marchewki na grubej tarce, powinieneś dostać 3 szklanki. Połóż startą marchewkę na suchej patelni.
Krok 2:

Dodaj cukier do marchewki.
Krok 3:

Wszystko wymieszaj i pozostaw do duszenia na średnim ogniu, aż cały sok wyparuje.
Krok 4:

Usuń duszoną marchewkę z ognia i przenieś do naczyń.
Krok 5:

Dodaj zmielone ciasteczka i orzechy włoskie do marchewki. Wszystko dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki.
Krok 6:

Wlej płatki kokosowe na folię spożywczą.
Krok 7:

Zwilż ręce wodą i mocno dociśnij, połóż zamrożone marchewki na płatkach kokosowych.
Krok 8:

Następnie przekręć marchewki z płatkami kokosowymi w rolkę i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Krok 9:

Wyjmij z lodówki, pokrój na kawałki, możesz ozdobić orzechami włoskimi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g

