Wątroba z ziemniakami w powolnej kuchence

zdrowe i bardzo smaczne danie, szybko przygotowane. Okazuje się dość obfity i bardzo aromatyczny obiad dla całej rodziny. W razie potrzeby możesz dodać więcej papryki.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 53 % 9 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Pokrój cebulę na ćwiartki, a ziemniaki na duże kawałki. Posiekaj marchewki na drobnej tarce.
pokrój wątrobę wieprzową w małe kostki. Na oleju słonecznikowym podsmaż cebulę z marchewką w trybie "smażenia". Następnie dodaj wątrobę i smaż przez 5 minut.
dodaj ziemniaki, śmietanę, wodę, sól i czarny pieprz. Włącz tryb "gaszenie" na 1 godzinę. Do stołu podawaj wątrobę z ziemniakami na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy