wątróbka z ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Pokrój cebulę na ćwiartki, a ziemniaki na duże kawałki. Posiekaj marchewki na drobnej tarce.
pokrój wątrobę wieprzową w małe kostki. Na oleju słonecznikowym podsmaż cebulę z marchewką w trybie "smażenia". Następnie dodaj wątrobę i smaż przez 5 minut.
dodaj ziemniaki, śmietanę, wodę, sól i czarny pieprz. Włącz tryb "gaszenie" na 1 godzinę. Do stołu podawaj wątrobę z ziemniakami na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g