skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj wątrobę, obierz z folii, pokrój w paski, włóż do miski, zalej mlekiem. Pozostaw wątrobę do namoczenia na około pół godziny, a następnie wrzuć do durszlaka.
2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.
3. Umyj pióra cebuli i koperek, pozostaw do wyschnięcia, posiekaj nożem.
4. Włóż masło do miski multicookera, włóż cebulę. Włącz program "Multipowar", ustaw temperaturę na 160 stopni i smaż cebulę przez 5-6 minut.
5. Połóż wątrobę na cebuli, sól, wymieszaj i gotuj w tym samym trybie przez 5 minut.
6. Teraz zmniejsz temperaturę do 140 stopni, dodaj śmietanę do miski multicookera, wymieszaj i gotuj przez 10 minut.
wszystko, wątroba jest gotowa!
włóż wątróbkę stroganowską do salaterki i posyp posiekaną cebulą i koperkiem.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g