kawior z cukinii na zimę w powolnej kuchence polizasz palce

przepyszne danie z cukinii na zimę-gotuj w powolnej kuchence! Naprawdę lubię robić półfabrykaty za pomocą multicookera - wszystko tak szybko i bez patelni, jedna miska) jeśli masz tego samego cudownego pomocnika, spróbuj powielić moją sałatkę z cukinii. Jest niesamowicie smaczny i wygląda apetycznie-warzywa nie gotują się, ale zachowują swój kształt, co bardzo mi się podoba)
ulia-ufAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 50 % 5 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 55 min

1. Zacznijmy przygotowywać składniki:

- cukinię myjemy, obieramy, usuwamy nasiona (jeśli nie są mleczne), kroimy w kostkę;

- cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę;

- czosnek obieramy, siekamy nożem;

- umyj pomidory i zetrzyj na tarce, skórka pozostanie w dłoni, wyrzuć ją;

- moja pietruszka jest również drobno posiekana nożem.

2. Cóż, teraz przejdźmy bezpośrednio do gotowania:

- rozłóż cebulę w misce multicookera, wlej połowę oleju słonecznikowego;

- wybierz program "Multipowar", ustaw temperaturę na 160 stopni;

- podsmaż cebulę przez około 5 minut;

- rozłóż cukinię, wymieszaj i gotuj również przez 5 minut;

- Wprowadzamy masę pomidorową, dodajemy sól, pieprz, obniżamy temperaturę do 120 stopni i gotujemy przez 15 minut;

- na tym etapie rozprowadzamy pietruszkę i czosnek, a także wlewamy esencję octową i pozostały olej słonecznikowy;

- gotuj przez kolejne 10 minut, po czym Przełącz Multicooker na "ogrzewanie" i pozostaw pod zamkniętą pokrywką na 20 minut;

- po określonym czasie wkładamy warzywa do sterylnych słoików i obracamy je blaszanymi pokrywkami, po zalaniu ich wrzącą wodą.

zawijamy słoiki w coś ciepłego i pozostawiamy do ostygnięcia na jeden dzień, po czym przechowujemy je w lodówce.

smacznego dla Ciebie i Twojej rodziny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy