skład / składniki
metoda gotowania
Robienie haszlamu na piwie jest bardzo proste:
1. Moje mięso, pozbywamy się filmów i żył i grubo kroimy. Posyp solą, wymieszaj.
2. Myjemy i obieramy marchewki, kroimy je w plasterki.
3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
4. W kotle kładziemy mięso pierwszą warstwą, na nim-marchewkę i cebulę.
5. Umyj i obierz ziemniaki, pokrój je na duże kostki lub kostki, możesz w kółko - według własnego gustu. Włóż ziemniaki do kotła w następnej warstwie.
6. Teraz obieramy pieprz z nasion, kroimy na duże kawałki, które kładziemy na ziemniakach.
7. Pomidory również kroimy i dodajemy do papryki.
8. Posyp zawartość kotła solą, posiekanymi ziołami i napełnij piwem.
9. Stawiamy kocioł na minimalnym ogniu, zamykamy pokrywką i gotujemy haszlamę przez 2,5 godziny.
10. Czas minął-wymieszaj haszlamę i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal / 100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g

