hashlama na piwie

niesamowicie pyszne danie kaukaskie w Twojej kuchni! Jeśli jesteś zdezorientowany obecnością dużej ilości alkoholu w naczyniu, zapewniam cię, że wszystko, co zbędne, wyparuje, ale jaki będzie smak gotowego dania! Nie da się tego wyrazić słowami! Koniecznie spróbuj - w naszej rodzinie haszlama na piwie jest bardzo popularna i często gotujemy to danie. Warzywa są bardzo delikatne, a sama khashlama jest aromatyczna i nieopisanie apetyczna.
olgaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 7 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 40 % 6 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

Robienie haszlamu na piwie jest bardzo proste:

1. Moje mięso, pozbywamy się filmów i żył i grubo kroimy. Posyp solą, wymieszaj.

2. Myjemy i obieramy marchewki, kroimy je w plasterki.

3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.

4. W kotle kładziemy mięso pierwszą warstwą, na nim-marchewkę i cebulę.

5. Umyj i obierz ziemniaki, pokrój je na duże kostki lub kostki, możesz w kółko - według własnego gustu. Włóż ziemniaki do kotła w następnej warstwie.

6. Teraz obieramy pieprz z nasion, kroimy na duże kawałki, które kładziemy na ziemniakach.

7. Pomidory również kroimy i dodajemy do papryki.

8. Posyp zawartość kotła solą, posiekanymi ziołami i napełnij piwem.

9. Stawiamy kocioł na minimalnym ogniu, zamykamy pokrywką i gotujemy haszlamę przez 2,5 godziny.

10. Czas minął-wymieszaj haszlamę i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal / 100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy