zbiór pomidorów na zimę

świetny zbiór pomidorów na pyszne zimowe posiłki! Od kilku lat robię puste miejsce zgodnie z tym przepisem. A zimą używam go do jajecznic, omletów, pizzy, bruschette, zup, sosów itp.zamiast bez smaku, szklarni i drogich pomidorów. Odbywa się to szybko i prosto. Pomidory są prawie świeże
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź dojrzałe mięsiste pomidory. Wkładamy je do gorącej wody na kilka minut

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przenieś do zimnej wody i usuń skórę. Proces można uprościć. Po prostu pokrój pomidory na małe kawałki lub przebij blenderem lub przepuść przez maszynę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij środek i pokrój pomidora na 4-8 kawałków według uznania

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do naczynia z szerokim dnem, zagotuj, sól do smaku i gotuj przez 5-10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenosimy wysterylizowane słoiki, zamykamy przegotowanymi pokrywkami, odwracamy do góry nogami i przykrywamy kocem. I pozostaw do ostygnięcia. Moje pokrywki są przykręcane, więc ich nie odwracam. Przechowywać w temperaturze pokojowej

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy