zbiór pomidorów na zimę
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź dojrzałe mięsiste pomidory. Wkładamy je do gorącej wody na kilka minut
Krok 2:
Przenieś do zimnej wody i usuń skórę. Proces można uprościć. Po prostu pokrój pomidory na małe kawałki lub przebij blenderem lub przepuść przez maszynę do mięsa.
Krok 3:
Wytnij środek i pokrój pomidora na 4-8 kawałków według uznania
Krok 4:
Włóż do naczynia z szerokim dnem, zagotuj, sól do smaku i gotuj przez 5-10 minut.
Krok 5:
Przenosimy wysterylizowane słoiki, zamykamy przegotowanymi pokrywkami, odwracamy do góry nogami i przykrywamy kocem. I pozostaw do ostygnięcia. Moje pokrywki są przykręcane, więc ich nie odwracam. Przechowywać w temperaturze pokojowej
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g