mięso z knedlami

knedle z pieczywa z mięsem i grzybami-Super obiad! Gotuj! Takie pierogi są przygotowywane łatwo i prosto, z dostępnych produktów, a na końcu - rozkosz i prośby o dodatek!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 40 % 10 g
153 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Wlej piwo na patelnię i ustaw na parze na kuchence.
2. Pokrój bochenek na plasterki ,pokrój skórki (możesz z nich zrobić bułkę tartą). Pokrój miękisz w kostkę. Do miękiszu dodaj semolinę, mąkę (1 łyżka), sól, jajka, mleko i garść posiekanej natki pietruszki. Obróć wszystko rękami, aż będzie gładkie. Połóż mieszankę chleba na folii, zawiń masę w folię kiełbasą. Zawiń krawędzie. Owinąć kolejną warstwą folii. Zawiąż kilka razy wzdłuż długości-przechwyć powstałą kiełbasę. Włóż go do wrzącej wody do gotowania.
3. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki. Posyp mąką (2 łyżki)
4. Aby umyć pieczarki, Dodaj do nich garść mąki, zalej zimną wodą i potrzyj dłońmi o siebie. Następnie po prostu spłucz - będą bardzo czyste. Pokrój duże grzyby na pół, pozostaw małe bez zmian.
5. Obierz i posiekaj czosnek. Piwo jest nadal Warzone. Usuń liście (igły) z rozmarynu i drobno posiekaj.
6. Dobrze rozgrzej olej roślinny (3 łyżki stołowe) na patelni i ułóż grzyby. Niech się upieczą. Umieść czosnek na grzybach ze skórką, pozwól mu się dobrze rozgrzać. Umieść grzyby w dużym rondlu.
7. Doprowadź piwo do gęstego syropu. Zdjąć z ognia.
8. Dodaj 2 łyżki do patelni grzybowej.l olej roślinny i masło. Rozgrzej rozmaryn w mieszance olejków, a następnie dodaj wieprzowinę i opiekaj. Dodaj resztki mąki z wieprzowiny do mięsa i smaż na orzechowy zapach. Posolić. Wyślij gotowe mięso do grzybów.
9. Dodaj piwo i wodę do grzybów z mięsem. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie miękki.
10. Usuń folię z kiełbasy Chlebowej, pokrój w plastry-pierogi i umieść je na środku talerza. Połóż gotowe mięso z grzybami i sosem na pierogach. Posyp natką pietruszki.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Schab surowy wędzony - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy