skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej piwo na patelnię i ustaw na parze na kuchence.
2. Pokrój bochenek na plasterki ,pokrój skórki (możesz z nich zrobić bułkę tartą). Pokrój miękisz w kostkę. Do miękiszu dodaj semolinę, mąkę (1 łyżka), sól, jajka, mleko i garść posiekanej natki pietruszki. Obróć wszystko rękami, aż będzie gładkie. Połóż mieszankę chleba na folii, zawiń masę w folię kiełbasą. Zawiń krawędzie. Owinąć kolejną warstwą folii. Zawiąż kilka razy wzdłuż długości-przechwyć powstałą kiełbasę. Włóż go do wrzącej wody do gotowania.
3. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki. Posyp mąką (2 łyżki)
4. Aby umyć pieczarki, Dodaj do nich garść mąki, zalej zimną wodą i potrzyj dłońmi o siebie. Następnie po prostu spłucz - będą bardzo czyste. Pokrój duże grzyby na pół, pozostaw małe bez zmian.
5. Obierz i posiekaj czosnek. Piwo jest nadal Warzone. Usuń liście (igły) z rozmarynu i drobno posiekaj.
6. Dobrze rozgrzej olej roślinny (3 łyżki stołowe) na patelni i ułóż grzyby. Niech się upieczą. Umieść czosnek na grzybach ze skórką, pozwól mu się dobrze rozgrzać. Umieść grzyby w dużym rondlu.
7. Doprowadź piwo do gęstego syropu. Zdjąć z ognia.
8. Dodaj 2 łyżki do patelni grzybowej.l olej roślinny i masło. Rozgrzej rozmaryn w mieszance olejków, a następnie dodaj wieprzowinę i opiekaj. Dodaj resztki mąki z wieprzowiny do mięsa i smaż na orzechowy zapach. Posolić. Wyślij gotowe mięso do grzybów.
9. Dodaj piwo i wodę do grzybów z mięsem. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie miękki.
10. Usuń folię z kiełbasy Chlebowej, pokrój w plastry-pierogi i umieść je na środku talerza. Połóż gotowe mięso z grzybami i sosem na pierogach. Posyp natką pietruszki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g