gulasz z piersi kurczaka z papryką w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz marchewki i cebulę, umyj pod bieżącą wodą. Pokrój marchewki w kostkę, cebulę w kostkę. W powolnej kuchence włączamy tryb "smażenie" i smażymy przygotowane warzywa na oleju roślinnym.
2. Umyj kurczaka, pokrój na małe kawałki, włóż do miski. Wlej mąkę i suche przyprawy do kurczaka, wymieszaj.
3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, kroimy na małe kawałki.
4. Włóż przygotowane składniki do multicookera: kurczaka, tosty, paprykę, dodaj koncentrat pomidorowy, wodę, sól, liść laurowy. Wybierz program "gaszenie" i czas 2 godziny 30 minut.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g

