gulasz z piersi kurczaka z papryką w powolnej kuchence

aromatyczne danie mięsne w powolnej kuchence-proste i pyszne! . Gulasz z kurczaka jest pyszny, można go podawać z dowolnym dodatkiem. W powolnej kuchence mięso marnieje jak w piekarniku i dosłownie rozpływa się w ustach. Spróbuj!
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 12 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 22 % 5 g
114 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

1. Obierz marchewki i cebulę, umyj pod bieżącą wodą. Pokrój marchewki w kostkę, cebulę w kostkę. W powolnej kuchence włączamy tryb "smażenie" i smażymy przygotowane warzywa na oleju roślinnym.

2. Umyj kurczaka, pokrój na małe kawałki, włóż do miski. Wlej mąkę i suche przyprawy do kurczaka, wymieszaj.

3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, kroimy na małe kawałki.

4. Włóż przygotowane składniki do multicookera: kurczaka, tosty, paprykę, dodaj koncentrat pomidorowy, wodę, sól, liść laurowy. Wybierz program "gaszenie" i czas 2 godziny 30 minut.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy