Stroganow wołowy z wieprzowiny w powolnej kuchence

ciekawa opcja gotowania wieprzowiny w powolnej kuchence. Chcesz gotować mięso szczególnie smaczne? Następnie przygotuj Stroganow wołowy z wieprzowiną! Mięso jest miękkie, soczyste, delikatne. Spodoba się rodzinie w 100%.
svetikSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 14 g
tłuszcze 28 % 8 g
węglowodany 24 % 7 g
228 kcal
IG: 86 / 14 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Moja wieprzowina, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na cienkie kawałki o grubości około 1 cm.
2. Pokonaj każdy kawałek, pokrój w cienkie paski.
3. Zwijamy paski mięsa w skrobi (lub mące), dodajemy sól.
4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
5. Wybierz program "SMAŻENIE", ustaw czas-15 minut, wlej olej roślinny do miski i rozłóż cebulę.
6. Gdy tylko cebula się rozgrzeje, rozłóż mięso, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
7. Teraz wlej jogurt i dodaj suchą adżikę, pieprz.
8. Wybierz tryb "duszenie" i gotuj przez około 40 minut.

podawaj na gorąco, uzupełniając ulubionym dodatkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy