Stroganow wołowy z wieprzowiny w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na cienkie kawałki o grubości około 1 cm.
2. Pokonaj każdy kawałek, pokrój w cienkie paski.
3. Zwijamy paski mięsa w skrobi (lub mące), dodajemy sól.
4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
5. Wybierz program "SMAŻENIE", ustaw czas-15 minut, wlej olej roślinny do miski i rozłóż cebulę.
6. Gdy tylko cebula się rozgrzeje, rozłóż mięso, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
7. Teraz wlej jogurt i dodaj suchą adżikę, pieprz.
8. Wybierz tryb "duszenie" i gotuj przez około 40 minut.
podawaj na gorąco, uzupełniając ulubionym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g