klopsiki z sosem w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw ugotuj ryż do połowy ugotowany. Można to zrobić na kuchence lub w powolnej kuchence za pomocą programu "ryż" lub "kasza" w zależności od modelu multicookera.
2. Mięso mielone miesza się z gotowanym ryżem, formuje kulki, zwija je w mące.
3. Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, rozłóż klopsiki.
4. W osobnym pojemniku wymieszaj śmietanę z bulionem (wodą), dodaj sól, włoskie zioła.
5. Wlać klopsiki do powstałego sosu i gotować je przez 40 minut w trybie "Duszenia".
podawaj klopsiki na stole, polewając je sosem śmietanowym, w którym były duszone, a także uzupełniając ulubionym dodatkiem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g