smalec gotowany w powolnej kuchence w łuskach cebuli
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
tak więc w misce multicookera układamy suche składniki: łuski cebuli, liście laurowe, sól. Napełnij to wszystko wodą.
smalec myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na kawałki, wysyłamy do pozostałych składników.
Wybierz tryb "duszenie" i gotuj smalec przez 60 minut. Po sygnale dźwiękowym nie spieszymy się z usuwaniem tłuszczu, pozostawiamy go na podgrzaniu na około 7 godzin.
po odczekaniu określonego czasu usuń tłuszcz z multicookera, pozwól wodzie spłynąć i pocieraj każdy kawałek posiekanym czosnkiem i suchymi przyprawami (do smaku i osobistych preferencji).
smalec przechowujemy w lodówce lub zamrażarce. Aby to zrobić, każdy kawałek musi być zapakowany w folię.
jedz dla zdrowia, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g