skład / składniki
metoda gotowania
1. Weź mieloną wieprzowinę i wołowinę. W razie potrzeby rozmrozić.
2. Ryż umyć i namoczyć w ciepłej wodzie przez 20-30 minut i ugotować.
3. Obraną cebulę pokroić w kostkę.
4. Smaż cebulę na oleju roślinnym przez 5 minut.
5. Wymieszaj mięso mielone, gotowy ryż, smażoną cebulę, ubij jajka.
6. Drobno posiekaj natkę pietruszki, dodaj do pozostałych składników.
7. Dodaj sól i zmielony pieprz i wymieszaj.
8. Pieprz oczyszczony z rdzenia nadziewany gotowym nadzieniem.
8. Napełnij miskę wolnowaru nadziewaną papryką.
9. Wymieszaj śmietanę z wodą i wlej paprykę (wypełnienie powinno je praktycznie pokryć).
10. Dodaj ziarna pieprzu i sól.
11. Dusić faszerowaną paprykę w trybie " Duszenia "przez 1 godzinę lub w trybie" Pieczenia " przez 40-50 minut. Upewnij się, że woda się nie zagotuje, w razie potrzeby dodaj więcej.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g