papryka nadziewana mielonym mięsem i ryżem w powolnej kuchence

powolna kuchenka pomoże przygotować pyszny obiad! Moja rodzina uwielbia nadziewane papryki, a po pojawieniu się powolnej kuchenki gotuję je tylko w niej. Znacznie oszczędza czas i praktycznie nie ma wysiłku. To, czego potrzebujesz, dla tych gospodyń domowych, które, podobnie jak ja, zawsze nie mają wystarczająco dużo czasu, ale jednocześnie chcą zadowolić swoją rodzinę pysznymi potrawami :)
lastochkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 36 % 9 g
157 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Weź mieloną wieprzowinę i wołowinę. W razie potrzeby rozmrozić.
2. Ryż umyć i namoczyć w ciepłej wodzie przez 20-30 minut i ugotować.
3. Obraną cebulę pokroić w kostkę.
4. Smaż cebulę na oleju roślinnym przez 5 minut.
5. Wymieszaj mięso mielone, gotowy ryż, smażoną cebulę, ubij jajka.
6. Drobno posiekaj natkę pietruszki, dodaj do pozostałych składników.
7. Dodaj sól i zmielony pieprz i wymieszaj.
8. Pieprz oczyszczony z rdzenia nadziewany gotowym nadzieniem.
8. Napełnij miskę wolnowaru nadziewaną papryką.
9. Wymieszaj śmietanę z wodą i wlej paprykę (wypełnienie powinno je praktycznie pokryć).
10. Dodaj ziarna pieprzu i sól.
11. Dusić faszerowaną paprykę w trybie " Duszenia "przez 1 godzinę lub w trybie" Pieczenia " przez 40-50 minut. Upewnij się, że woda się nie zagotuje, w razie potrzeby dodaj więcej.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy