Strudel z ciasta filo z orzechami i rodzynkami

niesamowicie pyszny deser z jabłek i ciasta. Spróbuj! Latem rzadko robię kremowe desery. Chcę czegoś lżejszego i bardziej sezonowego. Strudel to niesamowity i wszechstronny deser. Możesz eksperymentować z dodatkami i dodatkami. Można go przygotować na świąteczny stół lub po prostu na herbatę. Moi krewni najbardziej lubią strudel jabłkowy, a przygotowanie go z ciasta filo to przyjemność!
♥+♥IrinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 38 % 26 g
węglowodany 55 % 38 g
411 kcal
IG: 58 / 11 / 32

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

1. Pokrój jabłka w drobną kostkę.
2. Posiekaj orzechy.
3. Umyj rodzynki i zalej wrzącą wodą.
4. Roztop masło i usmaż na nim bułkę tartą. Następnie dodaj bułkę tartą: jabłka, rodzynki, cukier, cynamon i orzechy. Obsmażać. Gotuję do momentu, gdy jabłka będą miękkie.
5. Umieść gotową mieszaninę na sicie i odciągnij olej.
6. Posmaruj dwa arkusze ciasta filo olejem, włóż schłodzoną czwartą część nadzienia i zawiń w rolkę.
7. Weź jeszcze dwa arkusze ciasta, posmaruj masłem, włóż nadzienie i wstępnie owiniętą bułkę i zawiń. Powtarzaj, aż nadzienie się skończy.
8. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
9. Gotowy strudel posyp cukrem pudrem.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal / 100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g
  • Ciasto filo - 441   kcal/100g

Podobne przepisy