Strudel z ciasta filo z orzechami i rodzynkami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój jabłka w drobną kostkę.
2. Posiekaj orzechy.
3. Umyj rodzynki i zalej wrzącą wodą.
4. Roztop masło i usmaż na nim bułkę tartą. Następnie dodaj bułkę tartą: jabłka, rodzynki, cukier, cynamon i orzechy. Obsmażać. Gotuję do momentu, gdy jabłka będą miękkie.
5. Umieść gotową mieszaninę na sicie i odciągnij olej.
6. Posmaruj dwa arkusze ciasta filo olejem, włóż schłodzoną czwartą część nadzienia i zawiń w rolkę.
7. Weź jeszcze dwa arkusze ciasta, posmaruj masłem, włóż nadzienie i wstępnie owiniętą bułkę i zawiń. Powtarzaj, aż nadzienie się skończy.
8. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
9. Gotowy strudel posyp cukrem pudrem.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal / 100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Ciasto filo - 441 kcal/100g