nerki w powolnej kuchence wieprzowej
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj nerki.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój w taki sam sposób jak nerki.
3. Wlej wodę do multicookera, dodaj nerki i warzywa.
4. Gotuj nerki z warzywami w powolnej kuchence najpierw w najgorętszym trybie (tutaj-Pieczenie) przez 20 minut, a następnie przez kolejne 20 minut. Prawie na końcu dobrze jest dodać drobno posiekaną zieloną cebulę.
miłego!
P. S. Aby przygotować pąki, namocz je w kwaśnej wodzie z octem przez 3 godziny, a następnie pokrój w plastry i natrzyj solą i pieprzem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Nerki wieprzowe - 102 kcal/100g