nerki w powolnej kuchence wieprzowej

Szybka Kolacja urozmaici menu i pozwoli zaoszczędzić budżet! Nerki w powolnej kuchence zaoszczędzą czas i pieniądze. Białko mięsne i pyszny sos-gotuj!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 20 % 3 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Drobno posiekaj nerki.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój w taki sam sposób jak nerki.
3. Wlej wodę do multicookera, dodaj nerki i warzywa.
4. Gotuj nerki z warzywami w powolnej kuchence najpierw w najgorętszym trybie (tutaj-Pieczenie) przez 20 minut, a następnie przez kolejne 20 minut. Prawie na końcu dobrze jest dodać drobno posiekaną zieloną cebulę.
miłego!
P. S. Aby przygotować pąki, namocz je w kwaśnej wodzie z octem przez 3 godziny, a następnie pokrój w plastry i natrzyj solą i pieprzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Nerki wieprzowe - 102   kcal/100g

Podobne przepisy