wątróbka z indyka w mleku ze śmietaną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz usunąć wszystkie żyły i przepłukać wątrobę. Następnie pokrój go na średnie kawałki i włóż do pojemnika z mlekiem na pół godziny.
obierz i drobno posiekaj cebulę.
w osobnym pojemniku wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Po trzydziestu minutach usuwamy wątrobę z mleka i zwijamy ją w powstałej mieszance mąki.
podgrzej patelnię olejem, rozłóż cebulę, przez kilka minut - wątrobę i lekko usmaż z obu stron. Na wierzchu powinien się zrumienić, a wnętrze powinno być surowe.
następnie włóż wątrobę do innej patelni i gotuj na wolnym ogniu ze śmietaną przez piętnaście minut.
danie jest gotowe. Makaron idealnie do niego pasuje. Spaghetti to po prostu idealna opcja.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Wątróbka z indyka - 276 kcal/100g