solanka z kapusty na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj kapustę.
Wyślij kapustę do miski multicookera i wybierz tryb "duszenie", czas to 45 minut.
sól i dodaj koncentrat pomidorowy lepiej prawie przed gotowością kapusty(7 minut).
po zakończeniu włóż mieszankę warzywną do słoików, przykrywając pokrywkami (nie musisz całkowicie zamykać). Teraz musisz wysterylizować zawartość słoików, dla których połóż szmatkę na dnie garnka i umieść słoik na wierzchu, włącz ogień i zagotuj. Gotuj nie dłużej niż 20 minut. Wystarczy zwinąć słoiki, poczekać, aż ostygną, a następnie umieścić je w chłodnym miejscu.
ciesz się daniami warzywnymi o każdej porze roku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g