solanka z kapusty na zimę

markowy półfabrykat na zimę-nie pozostawi nikogo obojętnym! Pyszne! Jak bardzo lubię robić puste miejsca, które stają się dosłownie niezbędne zimą! Przygotowanie do mieszanki kapusty nadaje się nie tylko do gotowania zupy, ale także do nadziewania ciast lub ciasta. Spróbuj raz, a przepis pozostanie w Twojej książce kucharskiej na zawsze, jestem pewna ;)
stefaniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

drobno posiekaj kapustę.
Wyślij kapustę do miski multicookera i wybierz tryb "duszenie", czas to 45 minut.
sól i dodaj koncentrat pomidorowy lepiej prawie przed gotowością kapusty(7 minut).
po zakończeniu włóż mieszankę warzywną do słoików, przykrywając pokrywkami (nie musisz całkowicie zamykać). Teraz musisz wysterylizować zawartość słoików, dla których połóż szmatkę na dnie garnka i umieść słoik na wierzchu, włącz ogień i zagotuj. Gotuj nie dłużej niż 20 minut. Wystarczy zwinąć słoiki, poczekać, aż ostygną, a następnie umieścić je w chłodnym miejscu.

ciesz się daniami warzywnymi o każdej porze roku!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy