puree z dyni w piekarniku

pyszne, delikatne, gęste, puree z dyni do Twoich kulinarnych arcydzieł!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
29 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy dyni. Wybierz wagę, a także odmianę. Lepiej wziąć słodycze. Mam odmianę & quot; Muscat & quot; - ma bardzo smaczny, delikatny miąższ. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 200 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz dynię i nasiona, pokrój w kostkę, nie możesz jej zmielić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż kawałki dyni w naczyniu do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dokładnie przykryj formę folią, możesz w dwóch warstwach. Wkładamy naszą formę do piekarnika i pieczemy dynię przez około 1 godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowość dyni sprawdzamy w ten sposób-jeśli nóż jest bardzo, bardzo łatwy do przebicia - dynia jest gotowa. Kolejny punkt-jeśli po godzinie gotowania na blasze do pieczenia jest płyn, należy go bardzo ostrożnie spuścić i włożyć formę z powrotem do piekarnika bez folii na 10-15 minut, aby kawałki dyni wyschły.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe kawałki dyni należy przenieść do talerza lub miski, gdzie wygodnie będzie zmielić wszystko blenderem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Możesz również użyć maszynki do mięsa, ale mogą pozostać włókna, więc idealnie jest blender. W rezultacie otrzymujemy bardzo delikatny, aksamitny puree z dyni. Bez dodatków i zanieczyszczeń!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe puree z dyni przenosi się do wysterylizowanych słoików i zwija - dzieje się tak, jeśli planujesz długie przechowywanie. I możesz po prostu w szklanych słoikach i lodówce - w tym przypadku puree można przechowywać przez 2-3 dni. Dodaj go do wypieków, naleśników i naleśników-jest bardzo smaczny! Na naszej stronie znajduje się wiele pysznych przepisów, w których jednym ze składników jest puree z dyni. Gotuj dla zdrowia! Smacznego!

takie puree z dyni można dodawać do babeczek, ciast, naleśników i naleśników! Mieszaj z owsianką lub mlekiem. Jest uniwersalny - może być stosowany do przygotowywania wielu potraw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g

Podobne przepisy