skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy dyni. Wybierz wagę, a także odmianę. Lepiej wziąć słodycze. Mam odmianę & quot; Muscat & quot; - ma bardzo smaczny, delikatny miąższ. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 200 stopni.
Krok 2:
Obierz dynię i nasiona, pokrój w kostkę, nie możesz jej zmielić.
Krok 3:
Ułóż kawałki dyni w naczyniu do pieczenia.
Krok 4:
Dokładnie przykryj formę folią, możesz w dwóch warstwach. Wkładamy naszą formę do piekarnika i pieczemy dynię przez około 1 godzinę.
Krok 5:
Gotowość dyni sprawdzamy w ten sposób-jeśli nóż jest bardzo, bardzo łatwy do przebicia - dynia jest gotowa. Kolejny punkt-jeśli po godzinie gotowania na blasze do pieczenia jest płyn, należy go bardzo ostrożnie spuścić i włożyć formę z powrotem do piekarnika bez folii na 10-15 minut, aby kawałki dyni wyschły.
Krok 6:
Gotowe kawałki dyni należy przenieść do talerza lub miski, gdzie wygodnie będzie zmielić wszystko blenderem.
Krok 7:
Możesz również użyć maszynki do mięsa, ale mogą pozostać włókna, więc idealnie jest blender. W rezultacie otrzymujemy bardzo delikatny, aksamitny puree z dyni. Bez dodatków i zanieczyszczeń!
Krok 8:
Gotowe puree z dyni przenosi się do wysterylizowanych słoików i zwija - dzieje się tak, jeśli planujesz długie przechowywanie. I możesz po prostu w szklanych słoikach i lodówce - w tym przypadku puree można przechowywać przez 2-3 dni. Dodaj go do wypieków, naleśników i naleśników-jest bardzo smaczny! Na naszej stronie znajduje się wiele pysznych przepisów, w których jednym ze składników jest puree z dyni. Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
takie puree z dyni można dodawać do babeczek, ciast, naleśników i naleśników! Mieszaj z owsianką lub mlekiem. Jest uniwersalny - może być stosowany do przygotowywania wielu potraw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g