skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozmrażamy, patroszymy i myjemy tusze navagi. Sól i pieprz.
2. Wlej łyżkę mąki na patelnię i dodaj olej roślinny, lekko wymieszaj. Gdy tylko mąka zacznie się gotować, przystępujemy do smażenia ryby: smażymy każdy kawałek do lekkiej Skórki.
3. Na osobnej patelni na oleju roślinnym smażyć marchewki pokrojone w paski. Gdy tylko marchewka zwiędnie, możesz dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze przez kilka minut.
4. Wlej cukier, wlej ocet, włóż koncentrat pomidorowy, sól do smaku.
5. Wysyłamy powstały sos do ryby, dodajemy lavrushkę, goździki,goździki. Delikatnie wymieszaj rybę z sosem.
6. Jeśli chcesz bardziej płynny sos, dodaj wodę. Doprowadzamy wszystko do wrzenia i gotujemy na małym ogniu, aż będzie ugotowane.
możesz podawać z dodatkami lub bez.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal / 100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g
- Nawaga - 73 kcal/100g