Nawaga na patelni

lubisz pikantne potrawy? Przygotuj navagę według tego przepisu i ciesz się! Ryba według tego przepisu jest soczysta i pachnąca. Stopień przyprawy i gęstość sosu dostosowuję w zależności od tego, z czym podaję to danie. I to jest jeden z naszych ulubionych bezmięsnych przepisów, poznaj.
Mama•TimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 9 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 23 % 5 g
124 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Rozmrażamy, patroszymy i myjemy tusze navagi. Sól i pieprz.
2. Wlej łyżkę mąki na patelnię i dodaj olej roślinny, lekko wymieszaj. Gdy tylko mąka zacznie się gotować, przystępujemy do smażenia ryby: smażymy każdy kawałek do lekkiej Skórki.
3. Na osobnej patelni na oleju roślinnym smażyć marchewki pokrojone w paski. Gdy tylko marchewka zwiędnie, możesz dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze przez kilka minut.
4. Wlej cukier, wlej ocet, włóż koncentrat pomidorowy, sól do smaku.
5. Wysyłamy powstały sos do ryby, dodajemy lavrushkę, goździki,goździki. Delikatnie wymieszaj rybę z sosem.
6. Jeśli chcesz bardziej płynny sos, dodaj wodę. Doprowadzamy wszystko do wrzenia i gotujemy na małym ogniu, aż będzie ugotowane.

możesz podawać z dodatkami lub bez.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal / 100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g
  • Nawaga - 73   kcal/100g

Podobne przepisy