mintaj w mleku w powolnej kuchence

obfite, smaczne i niedrogie danie rybne-przygotuj dla bliskich! Uwielbiam mintaja nie tylko ze względu na jego smak, ale także dlatego, że gotowanie go to przyjemność - szybko i łatwo. A cena jest przyjemna, co jest również ważne. Poza tym ze wszystkich rodzajów ryb moje dziecko je tylko tę i wyłącznie tak przygotowaną-duszoną w mleku. A z multicookera ryba jest jeszcze bardziej soczysta, delikatna i aromatyczna!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 9 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 25 % 4 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

1. Obrany mintaj pokrojony na porcje to 3-4 kawałki.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
3. Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce.
4. Sól, pieprz i wymieszaj rybę.
5. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera i ułóż rybę szczelnie w jednej warstwie.
6. Połóż warstwę cebuli na rybie.
7. Cóż, połóż cebulę warstwą marchewki.
8. Sól mleko, wymieszaj i wlej warzywa i ryby, lekko zmiksuj.
9. Szczelnie zamknij pokrywkę multicookera i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
10. Podczas duszenia ryby przygotuj żądany dodatek.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy