mintaj w mleku w powolnej kuchence
skład / składniki
9
porcje:
metoda gotowania
1. Obrany mintaj pokrojony na porcje to 3-4 kawałki.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie.
3. Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce.
4. Sól, pieprz i wymieszaj rybę.
5. Wlej olej słonecznikowy do miski multicookera i ułóż rybę szczelnie w jednej warstwie.
6. Połóż warstwę cebuli na rybie.
7. Cóż, połóż cebulę warstwą marchewki.
8. Sól mleko, wymieszaj i wlej warzywa i ryby, lekko zmiksuj.
9. Szczelnie zamknij pokrywkę multicookera i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
10. Podczas duszenia ryby przygotuj żądany dodatek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g