skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Włącz Multicooker w trybie " smażenie "(lub" pieczenie", w zależności od modelu multicookera). Wlej olej słonecznikowy, wlej cebulę, imbir, gałkę muszkatołową i pieprz i smaż przez 10 minut.
Krok 2:
W międzyczasie obierz i pokrój marchewki i ziemniaki w kostkę.
Krok 3:
Wlej warzywa do miski, napełnij wodą, dodaj sól i włącz Multicooker w trybie "duszenie", czas 30 minut.
Krok 4:
Po zakończeniu programu dodaj sok z cytryny i zmiksuj zupę blenderem.
Krok 5:
Wlej gotową zupę do talerzy i dodaj krakersy, jeśli chcesz, i udekoruj ziołami. Szczegółowy opis znajduje się w przepisie wideo. Życzę wszystkim smacznego.
jeśli lubisz zupy puree i nadal nie chcesz spędzać dużo czasu w kuchni, ten przepis jest specjalnie dla ciebie! Zupa marchewkowa-puree zachwyci Cię jasnym pomarańczowym kolorem, okazuje się bardzo smaczna i nie wymaga dużo czasu na przygotowanie, ponieważ powolna kuchenka wykona za ciebie główną pracę. Nawiasem mówiąc, ta zupa jest idealna dla tych, którzy przestrzegają postu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g