skład / składniki
metoda gotowania
zacznij gotować wątrobę królika w powolnej kuchence, przygotowując żywność:
1. Umyj wątrobę, osusz, usuń żyły i filmy, pokrój na średnie kawałki.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni lub drobniej, zetrzyj marchewki.
3. Wymieszaj śmietanę z solą i ciepłą wodą.
teraz możesz włączyć powolną kuchenkę i ustawić tryb "smażenia" na 10 minut. Wlej olej słonecznikowy do miski, a następnie włóż posiekaną wątrobę, cebulę, startą marchewkę. Smaż je, ciągle mieszając. Następnie sól, pieprz, posyp mąką i delikatnie mieszając poczekaj na zakończenie programu.
następnie wlej sos śmietanowy do miski, ponownie wymieszaj i ustaw program "duszenie", czas wynosi 15 minut. Podczas gdy powolna kuchenka gotuje posiekaj czosnek. 5 minut przed końcem programu dodaj przygotowany czosnek i liść laurowy do wątroby.
połóż gotową wątrobę na dużym naczyniu lub porcjach. Podawaj wątróbkę królika z ulubionym dodatkiem i / lub sałatką warzywną.
smacznego!
o tym, jak rozmrażać żywność, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątroba królika - 120 kcal/100g