wątroba królika w powolnej kuchence

pyszna wątroba w powolnej kuchence? Łatwo! Poznaj przepis! Gotowanie w powolnej kuchence to przyjemność: szybka i prosta. Wątpiłam, czy wątroba okaże się w tym "cudownym garnku", ponieważ jest to dość delikatny produkt, który łatwo zepsuć długotrwałą obróbką cieplną. Ale próbując ugotować wątrobę królika w stylu stroganovsky, byłem przekonany, że to urządzenie może to zrobić. Wątroba jest bardzo smaczna! Spróbuj!
TeenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 15 % 3 g
121 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

zacznij gotować wątrobę królika w powolnej kuchence, przygotowując żywność:

1. Umyj wątrobę, osusz, usuń żyły i filmy, pokrój na średnie kawałki.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni lub drobniej, zetrzyj marchewki.
3. Wymieszaj śmietanę z solą i ciepłą wodą.

teraz możesz włączyć powolną kuchenkę i ustawić tryb "smażenia" na 10 minut. Wlej olej słonecznikowy do miski, a następnie włóż posiekaną wątrobę, cebulę, startą marchewkę. Smaż je, ciągle mieszając. Następnie sól, pieprz, posyp mąką i delikatnie mieszając poczekaj na zakończenie programu.

następnie wlej sos śmietanowy do miski, ponownie wymieszaj i ustaw program "duszenie", czas wynosi 15 minut. Podczas gdy powolna kuchenka gotuje posiekaj czosnek. 5 minut przed końcem programu dodaj przygotowany czosnek i liść laurowy do wątroby.

połóż gotową wątrobę na dużym naczyniu lub porcjach. Podawaj wątróbkę królika z ulubionym dodatkiem i / lub sałatką warzywną.

smacznego!

o tym, jak rozmrażać żywność, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątroba królika - 120   kcal/100g

Podobne przepisy